2013 m. gruodžio 8 d., sekmadienis

Plytelių klijavimas garaže

Rugsėjo mėnesį rašiau apie trinkelių klojimą lauke. Toliau visą mėnesį, tikriausiai ir dalį spalio neskubėdamas tvarkiau garažą, t.y. klijavau plyteles. Pirmas darbelis buvo suvesti grindų lygį su trinkelėmis. Pasirodo betonuodami garažą šiek tik nusivažiavome :) Nenaudomi gulščiuko nevienodai išbetonavome. Gavosi ~4cm aukščių skirtumas. Todėl kai paklojo plyteles mūsų brokas tapo matomas:




Čia matomas plyšys iš garažo vidaus:

Problemos sprendimas paprastas - lygį pakėliau išlyginamoju sluoksniu ir daug daug klijų:) Iris parduotuvėje pirkau 4 vnt. remontinio išlyginamojo sluoksnio maišus. Kaina berods buvo panaši apie 20Lt už maišą. Be abejo, kad "masė" gerai prikibtų prie paviršiaus teko grindis išsiurbliuoti ir kelis kartus nugruntuoti.


Toliau "zapravos" tepimas. Keturius maišukus ištepliojau greitai.

Pamatęs rezultatą neapsidžiaugiau, nes iki trinkelių lygio vis dar trūko apie keletą cm.

Palikęs džiūti grindis išvažiavau į Ermitažą pirkti klijų. Klijų pasirinkimas platus, kainos nesikandžioja, nuo 11Lt Tile-Fix iki Knauf. Rinkausi elastingus klijus akmens masių plytelių klijavimui. Pirmoji pirkimo porcija:


Vėliau teko sugrįžti dar ir dar. Nenorejau prisipirkti per daug klijų. Pirkau nematytus klijus SIM MIX ir ATLAS Extra

Teko sudalyvauti ir Senukų akcijose. Nusipirkau pigiai trūkstamus plytelių kvadratus su 30% nuolaida. Verta paminėti, kad tuo pat metu akcija plytelėms buvo ir Dvarčionių Keramikoje. Tačiau kaina plytelių "Leda" kaip bebūtų keista mažesnė keliais litais buvo Senukuose.


Matome užteptą antrą sluoksnį zapravos/klijų ir paklotą pirmą plytelių eilę. Tai pirmieji mano kvadratai per visą namo statybą! 


Įsibegėjau, kvadratai auga.

Šį kartą su gulščiuku nesiskyriau.

Jau 50% išklijuota

Antras etapas - duobės angokraščių sustiprinimas metaliniu kampainiu 5x5cm. Pirkau Metalo Prekyboje 20Lt/1m, man reikėjo nepilnų 6 metrų, paprašius štangą supjaustė pagal tikslius matmenis. Kampuotį pasodinau ant plytelių klijų.


Viršuje matome betoninius laiptus, kurie apačioje virto stilingais laipteliais. Panaudojau likuses vokiškas akmens masės plyteles iš Hansa Plytelių Turgaus. Kampus papuošiau su aliuminiu profiliu. Taip pat išpjoviau ir apklijavau plintusus.

 Laiptų šonams panaudotas likutis keramikinių plytelių iš WC patalpos. Pirkta Medžio Centre. Orandžinės plytelės palei laiptų perimetrą likutis iš Senukų. Berods 16Lt/m2.
Uždaryti garažo vartai. Nesimato jokio plyšelio!


Vaizdelis iš lauko pusės.

Sandariai užsidaro ir iš lauko pusės.  


O čia jau vyksta pirmieji remonto darbai - nuimta "galva" bus keičiami vožtuvai.

 Darbų apimtis 26m2. Nors ir pats dirbau, bet suma medžiagoms išėjo apie ~700Lt.
Plytelių pjaustymui naudojau Makita kampinį šlifuoklį, kurį įsigijau už 210Lt su deimatiniu disku. Lengvas ir pakankamai tyliai veikiantis

Atliktus darbus vertinu gerai. Kaip pirmas blynas skaitau neprisvilo.

2 komentarai: