2013 m. birželio 10 d., pirmadienis

Internetas

Namą statotomės 20 km nuo Vilniaus centro. Esamame rajone pravesta tik elektra. Deja, Teo interneto čia nėra. Mezon'as irgi atkrito. Liko tik mobilaus interneto tiekėjai. Nutariau išbandyti Bitės siūlomą mobilų spartų internetą - "Vodafone Mobile Connect". Pateikus asmens kortelę gavau šį bitės krepšelį:

Krepšelio viduje Vodafone R201 Wi-Fi mobilus maršrutizatorius, sim kortelė, bei usb kabelis pakrauti modemą. Internetą leido išbandyti 3 paras nemokamai.

Name pajungiau modemą be jokių problemų. Ryšio tinklo singnalas stiprus, aukščiausia padala. Gaila, kad greitis svyruoja nuo 0.5mb/s iki 5mb/s priklausomai nuo tinklo apkrovimo, paros laiko.


Kartais visai įmanoma žiūrėti video be trukdžių.

Mano vertinimas 7 iš 10. Duočiau 10 jei greitis būtų visada pastovus. Kartais sėdžiu prie kompo ir iki 2 valandos nakties kaip šiąnakt. Pamatavus spartą matau gražius 5 mb/s:
Kodėl tokį greitį nepasiūlus ir dienos metu?

Vis gi likau patenkintas greičiu, ta prasme užtenka greičio, kad galėčiau dirbti iš namų. Po trijų parų grąžinau pasiskolintą bandomąjį modemą ir pasirašiau neterminuotą sutartį. Planas "No Limit" už 59Lt per mėnėsį. Išvertus iš anglų į lietuvių "No Limit" reiškia be aprijobojimų. Na taip suteikiamas neribotas kiekis atsiunčiamų duomenų. Tačiau pasiekus 20Gb ribą per 30 dienų gali būti taikomas apribojimas didelių failų siuntimui. Tai vis gi apribojimai yra "Has Limit" :)

Ką siūlo konkurentai? Tele2 mobilaus interneto planai visi su apribojimais. Omnitel turi "neribotą" planą už 49lt arba 69Lt. Viršijus 10Gb arba 30Gb pradeda riboti greitį iki 120Kb/s. Berods tik Omnitel siūlo 4G internetą. Tele2 ir Bitė kažko laukia?

Pasirašęs sutartį su Bite pradėjau 3G modemo/maršrutizatoriaus paieškas. Nepirkau iš Bitės dėl per aukštos kainos. Radau internete puslapiuką www.pigusmodemai.lt kur prekiauja įvairiais modemais. Išsirinkau naudotą nenutrintą su dėže, pakrovėju, bei usb laidu Huawei E5332200Lt. Modemus galima tikrai pigiau rasti ir nusipirkti per ebay.co.uk.Tačiau dėl laiko stokos atsisakiau šio sumanymo.

Mobile internet connection, wifi, 3G routers

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą