2014 m. balandžio 7 d., pirmadienis

Biovalymų įrenginių valymas

Balandį suėjo lygiai metai kai aš ir kaimynas paleidome biovalymus (feliksnavio produktus). Antrasis kaimynas biovalymais (augusto produkcija) naudojosi jau daugiau kaip 1.5 metų. Nei vienas nebuvome traukę susidariusio dumblo. Dėl to tryse susikooperavome ir išsikvietėme vieną 10m3 nuotekų išvežimo mašiną panašę į šią:



Atvažiavo dviese - Kolia ir Saša. Abudu paraudusiais ir pabringusiais veidais. Pirmasis tikriausiai dar ir šiltas, nes jau labai keistai elgėsi :)

Grįžtant prie reikalo. Traukiant dumblą paaiškėjo, kad pirmo kaimyno biovalymas yra užsikimšęs apačioje po "koriu". Kaimynas minėjo, kad jie meta popierių. Teko gerai paplušėti, kol su vandens srove ir pagaliu atkimšo.


Antrojo kaimyno biovalymo išvalymas praėjo sklandžiai.


Manasis bio taip pat buvo išsiurbtas be problemų nors mes irgi metame tualetinį popierių. Gaila, bet eilinį kartą Nokia Lumia pradangino foto. Tai savo turinio negaliu parodyti.

Palinkėjome vieni kitiems sekmės ir atsisveikinome iki kito karto. Dėl suprantamų priežasčių rankos nepaspaudėme atsisveikinant :) Kitą kartą susitiksime su jais prieš žiemą. 

Apie paslaugų įkainius:
Paprastai nuotekų valymo mašinos iškvietimas Vilniuje kainuoja 100lt + išsiurbtų nuotekų kiekis (10lt už 1m3). Mūsų atveju mašina tikrai išvažiavo ne pilna. Manau ne daugiau 5m3 išsiurbė. Už tris įšsiurbimus iš mūsų paprašė 240lt. Paklausius kodėl suma viršija 150Lt atsakė, kad pervažiavimai nuo vieno kaimyno pas kitą + 20lt. Du kaimynai gyvena šalia vienas kito tai važiavo tik pas mane. Perklausius kodėl kaina viršija 170lt dasidėjo žarnos permetimo mokestis +20lt :). Šiek tiek pasiginčiję suderėjome galutinę kainą už 220Lt.
Jokių popierių t.y. dokumentų mums nepateikė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą