2013 m. rugsėjo 20 d., penktadienis

Laiptų pakopų ir turėklų montavimas

Panaršęs po savo fotoarchyvą radau nuotraukas apie laiptų ir turėklų montavimą. Šiek tiek informacijos apie tai... Užsakėme ažuolines pakopas (17 vienetų), bei rankų darbo kaltinius turėklus iš vienų rankų. Atvažiavo, išsimatavo, gamino 3-4 savaites. Sumontavo per dvi dienas. Pateikiu kelias nuotraukas prieš ir po.
















Kaina už viską (darbas, medžiagos) 8 600Lt. Gamino ir montavo Remigijus http://www.feniks.lt/.

2013 m. rugsėjo 16 d., pirmadienis

Namo pridavimas

Paskutinis etapas statybose yra namo pridavimas arba statybų pabaiga. Įsipareigojome bankui namą priduoti iki spalio 1d. Todėl ilgai netempdami gumos rugsėjo mėnesį pradėjome domėtis dėl namo pridavimui visų reikalingų dokumentų. Kaip supratote namą pridavinėjame patys. Dabar deteliau apie visus dokumentus, procesą ir kainas.
Pirmas dalykas reikia surinkti visus reikiamus dokumentus ir pateikti juos statybų inspekcijai. Inspektoriui patikrinus dokumentus kreiptis į registrų centrą.
Dabar apie dokumentus... Pasirodo visai neseniai startavo informacinė sistema https://planuojustatyti.lt/infostatyba_isorine/ . Būtent čia reikia prisijungti ir užpildyti prašymą. Prisijungimas vykdomas per Jūsų vietinio banko internetinę prieigą. Reikės net 3 kartus patvirtinti, kad tikrai norite prisijungti :) Jeigu jau pavyks prisijungti tai pasirenkame skiltį Prašymai-->Sukurti naują prašymą-->Prašymas užregistruoti / patvirtinti deklaraciją  apie statybos užbaigimą:

Pačiama prašyme pildome duomenis skiltyje "Statybą leidžiančio dokumento duomenys":
Toliau pildome laukus skiltyje " Statybos užbaigimo deklaracija":
Toliau įvedame duomenis apie patį statybos objektą:
Pavadinimas:Vienbutis gyvenamas namas
Žemės sklypo kadastro numeris:0101/0122:1111
Adresas:Vilniaus m. sav. gatvė ir namo numeris
Statytojas:Vardenis/Pavardenis


Toliau įvedame duomenis apie statinio bendruosius rodiklius, t.y plotai, tūriai, aukščiai ir kt. Šiuos duomenis imate iš projekto ir kadastrinės bylos ir surašote taip:

Toliau suvedame duomenis apie statinio projektą:
Statinio projektas
Statinio projekto pavadinimas:Vienbutis gyvenamas namas
Statinio projekto Nr.:10-01-TP-AS
Statinio projekto parengimo metai:2010

Taip pat nepamirštame suvesti "Projekte suprojektuotų pastatų rodiklių":
ir 

Sekančioje dalyje reikia prisegtus šiuos dokumentus pdf formatu (Failo dydis iki 10mb):

  1. Statinio geodezinė nuotrauką (berods 200lt): 
  2. Statinio kadastro duomenų bylos kopija. Tai yra byla 10-13psl. apimties, pateikianti detalius duomenis apie Jūsų pastatytą namą (tūris, plotai, ilgiai, aukščiai, statinio nuotraukos, statinio išdėstymo, aukštų planai, naudotos medžiagos, pagrindinio pastato, jo daliu ir priestatu ikainojimas (perkainojimas) ir .t.t) Kaina berods 450Lt
  3. Pastato energinio naudingumo sertifikatas. Apie jį jau rašiau čia. Kaina 250Lt
  4. Energetikos įrenginių patikrinimo pažyma. Šią pažymą parūpino elektrikas. Jis atliko varžų matavimus 250Lt, plius ~50lt reikėjo pervesti Valstybinei energetikos inspekcijai prie energetikos ministerijos.
  5. Pažyma apie statinio atitiktį projektui (nebūtina). Nepamenu kiek ji kainavo ir kaip atsidūrė bendroje papkėje.
  6. Požeminių inžinerinių tinklų kontrolinių geodezinių nuotraukų kopijos. Kaina 250Lt. Tai yra trys dokumentai kuriuose vaizduojama Jūsų sklype pravestos komunikacijos, t.y. vanduo, elektra ir nuotekos.
  7. Prisegama statybos leidimą.
  8. Prisegame deklaraciją. Kas tai? Tai yra deklaracija apie statybos užbaigimą, kurioje nurodomi duomenys apie statinį/namą. Praktiškai tai ta pati informacija kurią nurodome apie statinio bendruosius rodiklius ir projekte suprojektuoti pastatų rodikliai. Deklaracijos blankus duoda statybos inspektorius. 
  9. Ir svarbiausias dokumentas - projektas.
Tai visi dokumentai reikalingi namo pridavimui. Jokių gaisrininkų pažymų ir panašiai nereikia.
Užpildę prašymą nepamirškite jį pateikti statybos inspektoriui dokumentų peržiūrai. Beja, inspektoriai nevažiuoja ir netikrina statinio. Pasikliaujama tik informacija iš pateiktų dokumentų. Paprastai prašymo nagrinėjimas/tikrinimas trunka 1-3 dienas.
Jeigu kažko trūksta, neteisingai suvesti duomenys, tai prašymas ko gero bus atmestas. Geriausia kreiptis į Jūsų rajono inspektorių, kad pakomentuotų kas negerai. Vilniaus miesto inspektorių kontaktai:
Kai jau pamatysite prašymo būseną "Priimtas sprendimas patenktinti prašymą" iš karto važiuojate pas inspektorių. Su savimi reikia turėti du egzemplorius "Deklaracija apie statybos užbaigimą" (ranka rašyta). Viena kopija lieka pas inspektorių, antra su antspaudais lieka pas Jus. 
Kitas etapas vykstame į registrų centrą. Centre pateikiame pasirašytą deklaraciją ir statinio kadastro duomenų bylą. Taip pat reikės susimokėti mokestį, kurį paskaičiuos pagal Jūsų namo vidutinę vertę. Matininkai kadastro byloje nurodo namo vidutinę vertę, kuo vertė bus didesnė tuo daugiau mokėsite. Registro centro įkainius rasite čia.
Tai tiek apie namo pridavimą. Turint visus dokumentus galima susisukti per 1-2 savaites.

[2013-12-12] Pridedu deklaracijos kopiją:




2013 m. rugsėjo 2 d., pirmadienis

Trinkelių klojimas 3

Praėjus mėnesiui pagaliau užbaigė kloti trinkeles, sudėjo kelio bortus, įrengė prieduobes ir suformavo įėjimo laiptus. Darbų eiga ir rezultatas matosi sekančiose nuotraukose.

Nupjautas ir įleistas biovalymo įrenginys

Nupirkti kampuočiai įvažavimo vartams bei dalis tvorai, įėjimo varteliams. Pirkau po 2 metrus ilgio, dalį davirinau. Parduoda po 6 metrus štangas, kad neišsimestų nereikalingi gabalai.

Čia ruošiu duobę betonavimui stundomiems vartams:

Pats vartų projektas atrodo taip:
Daugiau info apie stumdomus vartus radau http://www.vartumeistrai.lt/category/produktai/stumdomi-vartai/
Čia jau išbetonuota duobė, atvesti pajungimui reikalingi laidai:







Raudona trinkelių paletė naudojama laiptų betonavimui. Betonuojama po 1.5 pakopos per dieną.






Aplink namo perimetrą klojamos tinkelės (30cm) vandens nubėgimui, sniego nukasimui žiemą:




Tarpai tarp trinkelių užildomi "dulkėmis".





 








Priedobei suformuoti panaudotas vejos bortelis

Sunaudota medžiagų už 8366Lt.
 Darbų kaina 5387Lt.
 Viso 13753Lt.
Darbus atliko Rimas ir jo kompanija 8 688 51649.

Atnaujinta. Trikelės dabar 2016-03-24